Megpróbálom a kereskedési módomat úgy megfogalmazni, hogy mindenki számára érthető legyen.

Alapvetően a eur/usd párnál egy vételi trendnek lehetünk szemtanúi "Napi" charton. Miután januárban át törte a 1.3400-nál lévő csúcsot a devizapár elért egy túlvett szintet, ami 2013.02.01-én tetőzött, mivel vételi trendben vagyunk, ezért egyértelmű volt a vissza teszt (a vissza teszt legtöbbször a pozíció zárások miatt következik be), én a vissza teszt szintjét 1.3390-re feltételeztem, amit az árfolyam el is ért 02.08-án pénteken.

1.3390-nél gyönyörűen ki is alakult egy fejváll alakzat, ami már tisztán mutatta, hogy folytatjuk tovább felfelé a menetelést.


fv_2.JPG

A zöld vonalak mutatják a beszállási pontjaimat. Az első beszállást 3396-nál nyitottam (feb.12-én) , miután "1perc"-es chart felfelé mutatott. A 2. beszállást 3448-nál nyitottam feb.13 reggel, a visszatesztre.
A 2 pozíción jelenleg 123 pont nyereség van, de a zárás (pozíció realizálás) jelenleg ki van zárva. 

Feltételezésem szerint a dollár elsődleges célára 1.3670 köré tehető, de több mint valószínű hogy a Pál fordulás 1.40-es szint környékén lesz. 

stat_1.JPG

Szóval...Run Forest Run...

A kereskedésem általában a trendkövetést alkalmazom. Egy nagyobb vissza teszt (állt. 4 órás) után kezdem el nyitni a pozícióimat, megerősítésként egy piacforduló alakzattal, majd  a trend irányába (ami jelen esetben ugye a fej-váll volt), kisebb nagyobb back testnél új pozíciót nyitok. Próbálok fókuszálni a nagyobb mozgásokra, már amennyire a piaci lehetőséged ad rá.

Ha minden rendben megy, az 1. számú targetnél a 2 pozíció nyeresége 5-600 pont közé tehető, meglátjuk hogy sikerül zárni.

A bejegyzés trackback címe:

https://devizahuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr265078288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása